.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΚΡΑΣΑΡΑΝ ΤΟ GRINDR ΟΙ ΞΑΝΑΜΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ;

grindr3grindr5grindr4

Η μαζική άφιξη ολυμπιακών αθλητών στο Λονδίνο οδήγησε σε κατάρρευση το Grindr, γνωστή εφαρμογή για έξυπνα κινητά με σκοπό τις ερωτικές γνωριμίες μεταξύ αντρών. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων ταμπλόιντ σύμφωνα με τα οποία τα προβλήματα στη χρήση του Grindr την περασμένη εβδομάδα συνέπεσαν χρονικά με την άφιξη των αποστολών στο ολυμπιακό χωριό! Οι εφημερίδες επιστρατεύουν “ειδικούς” που υποστηρίζουν ότι η μαζική παρουσία χρηστών στην ίδια περιοχή οδήγησε σε υπερφόρτωση του δικτύου. Χάρη στην τεχνολογία του GPS, το Grindr επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν άλλους άντρες που ενδιαφέρονται για γνωριμία και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Η εφαρμογή που λανσαρίστηκε πριν τρία χρόνια μετράει ήδη πάνω από τέσσερα εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Τα δημοσιεύματα για χιλιάδες ξαναμμένους πρωταθλητές από 200 χώρες που έριξαν το δίκτυο ψάχνοντας μανιωδώς για ανδρική παρέα με το που  πάτησαν το πόδι τους στο ολυμπιακό χωριό μπορεί να είναι γαργαλιστικά, αλλά ανήκουν μάλλον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στο Λονδίνο το Grindr μετράει ήδη 350 χιλιάδες χρήστες (περισσότερους από κάθε άλλη πόλη στον κόσμο) ενώ οι άντρες αθλητές της φετινής Ολυμπιάδας δεν ξεπερνούν τους 5 χιλιάδες. Δεν γνωρίζουμε πόσοι απ’ αυτούς αναζητούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας κάποιο ειδύλλιο με συναθλητή τους. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι το κλίμα φόβου και καχυποψίας στους κύκλους του πρωταθλητισμού είναι τόσο έντονο που μόνο δύο δηλώνουν ανοιχτά γκέι: ο αυστραλός Μάθιου Μίτσαμ, χρυσός ολυμπιονίκης των καταδύσεων στο Πεκίνο και ο ολλανδός Έντβαρντ Γκαλ, παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιππασία.


UPDATE: Όπως φαίνεται τα προβλήματα με το Grindr δεν αποτελούν το μόνο σεξουαλικό ευτράπελο των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, αφού ξαναμμένοι ολυμπιακοί αθλητές πρωταγωνιστούν και σε άλλες υποθέσεις άσχετες με τις αθλητικές τους επιδόσεις! Ένας από αυτούς είναι ο αμερικάνος κωπηλάτης Henrik Rummel, καθώς δεν λέει να κοπάσει η κουβέντα στο διαδίκτυο σχετικά με το κατά πόσο ήταν σε στύση όταν παραλάμβανε το χάλκινο μετάλλιο για το αγώνισμα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου. Ο ίδιος πάντως το αρνείται! Κλικάρετε στη φωτογραφία για μεγέθυνση.

Henrik Rummel


Όσο για τον κουβανοαμερικάνο αθλητή της ενόργανης Danell Leyva, εκείνος δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν σε στύση όταν έστελνε αυτές τις “πονηρές” φωτογραφίες προς άγνωστο παραλήπτη. Μπορεί να αρκέστηκε κι αυτός στο χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, όμως η διαρροή των φωτογραφιών τον έκαναν χρυσό ολυμπιονίκη στις αναζητήσεις μέσω Google….

danell-leyva-sextingdanell-leyva-sexting2danell-leyva-sexting1



Και για να μείνουμε στο ολυμπιακό κλίμα, το επίσημο τραγούδι των φετινών αγώνων υπογράφουν οι Pet Shop Boys και έχει τίτλο “Winner”. Στο συγκινητικό βίντεο, μια τρανς έφηβη από το Λονδίνο κάνει το όνειρο της πραγματικότητα φτάνοντας στην κορυφή με μια γυναικεία ομάδα rollerblading. Οι Pet Shop Boys που θα συμμετέχουν και στην τελετή λήξης, στέλνουν με αυτό το βίντεο το δικό τους μήνυμα εναντίον κάθε μορφής αποκλεισμού στον αθλητισμό.

 

Και μια ακόμα ανάρτηση σχετική με το θέμα:
Χωρίς ουράνιο τόξο οι ολυμπιακοί αγώνες στο Λονδίνο



2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

χεχε με τόση άθληση και προετοιμασία όλοι ξαναμμένοι θα είναι! χαχα!

nik είπε...

Είναι προικισμένο από την φύση το παιδί, από κάθε άποψη!